Patiënt schenkt polikliniek Klimmendaal Ede sfeer en gespreksstof

Patiënt schenkt polikliniek Klimmendaal Ede sfeer en gespreksstof

Afbeelding: Annuska1

Het Klimmendaal team van de polikliniek de Gelderse Vallei is ontzettend blij met de sfeervolle muurschildering in de wachtkamer die patiënt en artist/kunstenares Annuska Jaspers heeft gemaakt. Toen na een kleine interne verbouwing een nieuwe saaie muur ontstond zag Annuska haar kans: ‘Mijn handen jeuken, mag ik de muur bewerken?’. Na overleg met het ziekenhuis was er akkoord: Annuska realiseerde ‘the wall and i’.

Al tijdens het maken van de muurschildering werd Annuska’s werk al het wachtkamergesprek van de dag: live schilderen in de wachtkamer, uitgenodigd worden om een stukje mee te verven of ter plekke je input zien verschijnen op de muur. En  medewerkers van andere afdelingen die even een snelle blik kwamen werpen.

Namens team Ede willen wij Annuska hartelijk dank voor haar mooie rustgevende werk dat al het nodige stof heeft doen opwaaien (verfraaiing, rust, zoeken naar de dieren, gesprek, etc.) en waar zeker nog lang over gesproken zal worden door patiënten en medewerkers!

Wie is Annuska
Annuska is een veelzijdig kunstenaar en ondernemer, een combinatie die haar kracht is. Van beide passies heeft ze 10 jaar geleden haar droom waargemaakt ‘Create Wise’, een mooi atelier in Bennekom. Doen waar je goed in bent, vooral de positieve energie eruit kunnen halen en deze weer mogen delen. Create Wise is een uniek centrum geworden waar ruimte is voor veel verschillende vormen van kunstzinnige, maatschappelijke en zelfs ondernemende groei.

Annuska; ‘Ik geniet enorm van de waarde die mijn werk kan geven, allereerst voor mijzelf, maar net zo belangrijk voor vele anderen. Dat delen van mijn passie, het zelf doen en/of erbij betrekken van anderen, veel voor anderen kan betekenen is zeer waardevol en maakt mij een gelukkig mens. Het leven heeft up’s en down’s en is als je pech hebt een pittige beleving! Dat deze gave ook helend voor mijzelf kan zijn geeft mij ook veel kracht.

Tja, waarom dan niet tijdens mijn eigen revalidatie doen en delen? Mijn leven is door een ongeluk zeker veranderd. Ik realiseerde mij dat het leven net zo veranderlijk is als de groei naar een mooi schilderij. Daar ging ik weer voor, beginnen met de basis, geklieder, willen opgeven en toch weer een mogelijkheid zien. Niet gemakkelijk, een lange weg, maar langzaam ontstaat er een steeds mooier beeld waar ik weer mee verder kan. Soms even iets weg willen poetsen omdat het anders of niet oké is, maar ook steeds meer ontdekken dat met vertrouwen ik er weer iets moois uit kan halen. Een bijzonder proces dat goed paste bij mijn vraag om hier mijn kunsten te kunnen geven…geven aan alle betrokken in en bij polikliniek Klimmendaal in Ede’.

Inspiratie
Annuska; ‘Waarom is het geworden wat het is geworden…tja eigenlijk zonder een echt voorbeeld maar vanuit mijn eigen revalidatie ontdekt waar waarschijnlijk behoefte aan is wanneer je op een afdeling komt als deze. Een lege muur waar ik tegenaan keek, waar ik zo graag een weg of pad op zou willen zien, die samen met de hulp van Klimmendaal vertrouwen kan brengen naar een zo goed mogelijk herstel. Misschien wel een lange weg of een brug van acceptatie die je over moet, uitkijkend naar een mooi uitzicht, een nieuwe toekomst. Op die weg een rust en warmte kunnen ervaren en kunnen gaan waar jij graag op dat moment wil zijn…

Ik hoop hier mijn mederevalidanten iets te kunnen meegeven; erkenning en kracht!’

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *