Ben de tel kwijt

1 juni 2017 – 1 juni 2020

Was als enige nog over, die het vertrouwen had om alles te behouden. De hulp die mij fysiek en mentaal begeleide zag na een half jaar geen andere weg meer, dan mij voorzichtig voor te bereiden op een e.v.t verkoop van mijn huis en bedrijf. Was te ziek en beperkt, en was er weinig verbetering. Mijn dochter van toen 18, mijn top mantelzorger, heb ik moeten vragen om eigenaar te worden van het bedrijf. Voor haar heel bijzonder en waren we samen een geweldig team. Een letterlijke heftige overleving waar ik heel dankbaar ben voor de steun, die mij bleef vertrouwen en respecteerde in wat ik nog had en dit niet wilde opgeven.

 

1 juni is waar mijn allergrootste crisis door een ongeluk 3 jaar geleden in 2017 begon. Met de niet zichtbare gevolgen van niet- aangeboren hersenletsel (nah) ben ik hier uitgekomen en heb mijn sociale, maatschappelijke centrum/atelier met trots en samen met anderen toch weer kunnen opstarten. Zover gekomen en nog behoorlijk ziek, ben ik later vanuit de rolstoel ivm mijn energie en letsel na ruim een jaar weer begonnen met zelf fysiek inkomsten te genereren mede om mijn huis en bedrijf te behouden. Maar nog belangrijker, het gaf mij positieve energie en kon het zo vol houden.

En het is gelukt!

Helaas zonder overheidssteun…

Ondernemer zijn blijkt toch een keuze, er was een mening dat mijn bedrijf niet levensvatbaar meer zou zijn… Juist wel! en had daar vertrouwen in, maar een ziek sociaal ondernemer, beperkt en eigenaar daar bestaat in mijn situatie nog niets voor. Maatwerk in ondersteuning valt in mijn situatie tot zover buiten de regels en wetten? Gelukkig leveren ‘wij’ maatwerk waardoor ‘Create Wise’ in Bennekom al 11 jaar bestaat. Je begrijpt dat ik ongelofelijk trots en dankbaar ben met mijn kracht. Bijna altijd positief het geloof en vertrouwen heb gehad om verder te mogen leven in waardigheid!

 

Ondernemer, beperkt en corona

Als ik eerlijk ben heb ik mijn ergste crisissen al gehad. Heb vertrouwen om als zelfstandige, maar nu hopelijk ‘samen’ uit deze Corona crisis te komen. Dit met misschien pijn, verdriet, verlies, rouw, trauma, chronisch ziek, beperkt, eenzaam, onrecht, onzekerheid, enz. Weet ondertussen dat er heel erg veel mensen zijn met vergelijkbare gevoelens, nu of van eerder. Bij mij lukt ook niet altijd alles en gaat het zeker niet vanzelf. Hoop nog steeds zoals het hoort lijkt mij, ondersteuning in mijn arbeidsbeperking te krijgen. Net als ieder ander…hersenletsel, zelfstandig ondernemer en corona is op dit moment 3 dubbel getroffen. Beleidsmakers…er mist iets!

Toch voelt deze crisis als iets positiefs. Ik leef weer en heb al ervaring o.a. in quarantaine, beperkingen en géén of laag inkomen. Kan weer in mijn eigen omgeving bewegen en doen waar ik goed in ben. Als ik de balans en mijn grenzen maar bewaak, daar kan ik wat mee! Met mijn beperkingen zijn er kwaliteiten en mogelijkheden waar ik nog veel meer mee kan. Ook als beperkt maatschappelijk zelfstandig ondernemer, een mens!

Mijn passie, het vertrouwen, de acceptatie, veel loslaten en het geleerd hebben dat we allemaal, ieder persoon zo ongelofelijk uniek en waardevol zijn. Iedereen heeft persoonlijke redenen, achtergrond, krachten, kwaliteiten en talenten, wat maakt dat je bent wie je bent. Hoe mooi en hoe bijzonder.

Niemand is meer of minder, we hebben onze eigen dingen en willen daar wel of geen aandacht voor. Respect en begrip zijn dan toverwoorden!

Mij hebben mijn crisissen ‘waar ik de tel van kwijt ben’ heel veel en ver gebracht. Letterlijk en figuurlijk een ‘bijzondere positiviteit’ waar ik nu op leef! Dat mogen voelen is geweldig, zonder excuses en echt jezelf mogen zijn, wie jij echt bent. Het omzetten naar een positieve uitdaging en dit kunnen delen brengt mij elke dag weer een mooie nieuwe dag. Met nieuwsgierigheid en doen wat ik echt graag wil…

Genieten van elke dag! Alleen…maar ook met en voor anderen.

Klein houden, kleine wensen en kleine stapjes, stap voor stap. Alle uitdagingen waar ik van hou, geven mij en anderen zoveel meer. Is daarbij mijn balans en eigen grenzen blijven (h)erkennen, heel belangrijk. Soms lukt het niet, maar héy ik doe wel mijn best 😉

Voor mij is verbinden juist met alle bovenstaande, unieke en bijzondere mensen iets wat ik al lang en voor mijn ongeluk met volledige overgave en plezier doe… Dit zonder winstoogmerk, zelfs als ondernemer. Als ik maar in mijn levensonderhoud kan voorzien en mij daar relaxt bij voel. Het maakt niet uit wie je bent of wat je hebt, oordeel niet en zie de kwaliteit en het talent bij jezelf en bij de ander. Zonder ‘moeten’, met de echte wil en de positieve actie komen we samen heel ver!

 

Ga jij positief en met vertrouwen met mij mee, dan hoor ik heel graag van je!


Ben namelijk nog niet klaar, was voor corona al bezig met een nieuwe bijzondere locatie waar vooral de kernwoorden, ervaring, aandacht en verbinding centraal staan.

Vandaag 1 juni 2020 kijk ik terug met trots.

Annuska

www.createwise.nl

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *